Често задавани въпроси

Стремим се към прозрачност и ясни отношения с клиентите и партньорите ни, затова се стараем винаги да отговаряме на Вашите въпроси.

Oбщи

Какво е Home Abroad?
Plus icon

Ние сме първата българска агенция която предлага на българския пазар недвижими имоти само в чужбина. Към настоящия момент нашия фокус е изцяло върху Кипър. Нашия концепт е да Ви съпътстваме през целия процес, от самата консултация, през физическите огледи, до финализиране на сделката.

Имате ли физически офис?
Plus icon

Да. Ние от Home Abroad държим на личния контакт и откритите партньорски отношения. В нашия офис в София ще обсъдим всички подходящи възможности за Вашата успешна инвестиция, също така ще Ви запознаем с нашия затворен цикъл на изпълнение и максимално олекотен процес на реализация.

Дават ли кипърските банки ипотечни кредити на чужденци?
Plus icon

Да, кипърските банки отдават финансиране до 70% от пазарната цена на имота.

Кой може да стане инвеститор?
Plus icon

Всяко лице над 18 години може да закупи имот в Кипър, както за собствено ползване, така и с цел инвестиция. Не е нужно да имате опит или познания в сферата – ние ще Ви консултираме през целия път.

Относно имота

Какъв тип имоти се предлагат?
Plus icon

В Home Abroad залагаме на разнообразието, защото вярваме, че нуждите и предпочитанията на всеки човек са различни. При нас ще откриете вили, големи и малки апартаменти, затворени комплекси, имоти на брега на морето и в близост до него. Имотите са специално селектирани да отговарят на високия стандарт, който заслужавате.

Каква е осреднената цена на квадратен метър?
Plus icon

Както на всякъде по света и в Кипър цената се определя според няколко критерия: локация, квадратура, клас на изпълнение и други. Конкретно в двете дестинации които предлагаме, в повечето случаи ще получите цени които са близки или даже по-ниски от познатите ни в София. Най-добре заповядайте в нашият офис и ние ще ви запознаем подробно какво има на пазара.

Какво означава “менажиране” на имота?
Plus icon

Предлагаме възможност за комплексно обслужване в областта на управление, поддръжка и отдаване под наем на Вашия нов имот в Кипър. Внимателно подбраните от нас партньори могат да поемат цялата отговорност по стопанисването на собствеността, Вие си осигурявате повече време и спокойствие.

Как мога да следя менажирането на имота?
Plus icon

Изцяло онлайн можете да следите доходността, разходите и заетостта на имота, както и да го запазвате за себе си.

В колко имота мога да инвестирам?
Plus icon

Според възможностите и желанието Ви, можете да закупите повече от един имот (апартамент, вила, или цяла сграда), на една и съща или различна локация.

За сделката

Сложен ли е процесът на огледи и закупуване?
Plus icon

Процесът е изключително лесен и удобен. Home Abroad превръща инвестицията в кипърски имоти в едно лесно и безпроблемно изживяване, с няколко удобни стъпки:
1. Оферта в наш офис
За успешната Ви инвестиция, ще бъдете консултирани в офиса ни в София, след което ще получите подробна информация, оферти и направления за търсеният от Вас кипърски имот.
2. Оглед на място
С кратък директен полет до Кипър, извършвате оглед на имота заедно с наш специалист, който ще е до Вас през цялото време.
3. Закупуване на имота
На Ваше разположение ще бъдат осигурени опитни адвокати и нотариуси. Съвместно с тях в офиса на строителната компания ще подготвим цялата необходима документация за стартиране на закупуването на имота.

Необходимо ли е да присъствам на сделката?
Plus icon

При желание от Ваша страна, можете да присъствате на сделката, която ще се осъществи в Кипър. Ако нямате възможност, не е необходимо да присъствате – ние ще се погрижим за сключването на сделката от Ваше име (за целта се издава пълномощно).

Трябва ли ми адвокат?
Plus icon

Да, и ние ще се погрижим за това. На ваше разположение ще има присъствие на юрист с безупречна репутация, който да направи проверка на документите и при нужда да Ви консултира при възникнали въпроси.

Има ли уловки има при закупуването на имоти в Кипър?
Plus icon

Процесът на закупуване на имот с Home Abroad е прозрачен и опростен. Ако харесате имот в Кипър, още в самото начало ще имате подсигурени местни адвокат и счетоводител, които ще Ви запознаят със спецификата на самата сделка, ще проверят съответните документи и ще Ви съпроводят през сделката под наш надзор.

За Кипър

Кипър страна от ЕС ли е?
Plus icon

Да, Кипър е член на Европейския съюз от 2004 г., основната валута е евро и българските граждани могат да пътуват до там само с лична карта.

Как се пътува до Кипър?
Plus icon

Целогодишни директни линии от София и Варна до двете международни летища на Кипър - Ларнака и Пафос. Подържат се полети на две авиокомпании за цялата година, даващи Ви възможност почти всеки ден да стигнете за приблизително два часа до там.

Защо да инвестирам в кипърски имот?
Plus icon

Инвестицията в кипърски имоти има много предимства, едно от които е, че доходността върху един и същи капитал е значително по-висока спрямо тази в България. Същевременно сигурността на инвестицията Ви е защитена от стабилният растеж на цените на недвижимите имоти.

С какво ще ме спечели Кипър?
Plus icon

340 слънчеви дни, 8 месеца, подходящи за плаж; богата култура, история и прекрасна природа; силно развит образователен сектор; достъпен стандарт; туристическа дестинация с много забавления; 90% от жителите говорят английски език; има ежегодни директни полети; ниски данъци; прекрасни възможности за инвестиция и висока доходност.

Кипър безопасна територия ли е?
Plus icon

Да. Кипър е най-безопасното място за живеене и пътуване сред държави с до 5-милионно население. Същевременно е в класацията на 5-те най-сигурни държави в света.

Поискайте инвестиционна оферта

Home Abroad предлага комплексна услуга с цел печеливша инвестиция на Вашия капитал. Оставете контактите си или се свържете с нас на +359 888 00 33 44.

Благодарим Ви за запитването!
Нещо се обърка при изпращане на Вашето запитване. Моля, опитайте отново.